Groenwerkzaamheden

De term ‘groenwerkzaamheden’ omvat verschillende werkzaamheden.
Zo kunnen we voor u maaikorven, mulchen/klepelen, snoeien en stobben frezen.

Het (maai)onderhoud van vijvers, watergangen, e.d. verzorgen wij voor u d.m.v. graafmachines met maaikorven. Deze machines variëren van 3 tot 16 ton eigen gewicht. Er zijn rupskranen met rubber tracks of mobiele kranen met brede enkellucht banden, deze machines kunnen desgewenst uitgerust worden met een extra verlengarm voor een groter bereik. Onze maaikorven hebben een breedte variërend van 1,60 tot 7,10 meter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAmaaikorven

Met behulp van een mulcher aan een mobiele kraan is het mogelijk om begroeiing tot 3 cm. van heggen en bodembedekkers te maaien. Aangezien de mobiele kraan een grote reikwijdte heeft, kan er ook op moeilijk bereikbare plaatsen (bijv. taluds e.d.) gemaaid worden. Ook is deze mulcher te bevestigen aan een rupsmachine zodat insporing aan het gazon minimaal is. Door te mulchen wordt het maaisel meteen verpulverd tot kleine deeltjes die gewoon achterblijven, hierdoor is er minder afval. Grote grasvelden kunnen wij voor u maaien met een trekker met bloter/cyclomaaier.

Wij beschikken over meerdere klepelmaaiers, te monteren aan zowel trekker als graafmachine. Door middel van deze maaiers kan ruig materiaal (zoals bramenstruiken en boompjes tot 3 cm.) gemaaid worden.

mulchen

mulchen

Het snoeien van struiken e.d. gebeurt met een takkenschaar tot 8 cm. dik. Het snoeien van bomen en houtwallen gebeurt door middel van een houtvelkop aan een mobiele kraan tot 25 cm. dik. Het snoeiafval kan rechtstreeks in de container afgevoerd worden.. Op deze manier kan er snel, eenvoudig, veilig en weersonafhankelijk gesnoeid worden. Grote hoeveelheden snoeiafval kunnen met een sorteergrijper aan de kraan snel worden opgeruimd.

Stobben frezen wil zeggen het verwijderen van boomstronken m.b.v. een machine.
Deze stobbenfrees is te bevestigen aan een rupsmachine zodat insporing aan het gazon minimaal is. Doordat de stobbenfrees aan de graafmachine gemonteerd is kan er, afhankelijk van de reikwijdte, op afstand van de machine gewerkt worden. Hierdoor is het risico van schade aan trottoirs, kabels, funderingen, enz. minimaal.