Over ons

BCS is een loon-, gww- en mechanisatiebedrijf in de Winterswijkse buurtschap Kotten.
Met 25 medewerkers zijn wij actief op het gebied van o.a. loonwerk, grondwerk en mechanisatie voor bedrijven en particulieren in de Achterhoek en Duitsland.
Ook werken wij voor Waterschappen in zuid- en oost Winterswijk, Aalten en Duitsland en verzorgen wij plaatselijk en landelijk transport voor enkele grote bedrijven in de omgeving. Verder zijn wij actief in grondverzet, onderhoud en herstel van watergangen, cultuurtechnische werken, reparatie- en verkoop van o.a. tuin- en parkmachines, verhuur van loonwerkmachines, verhuren wij afvalcontainers en komen bedrijven en particulieren hun afval bij ons brengen.

Historie

In 1919 is dhr. Boeijink op de locatie aan de Sieverdinkweg het bedrijf gestart als loondorser. In 1992 is het bedrijf samen gegaan met Colstee aan de Wali├źnseweg en de Bumerweg. Nu onder de naam Boeijink-Colstee-Schoppers.
Een jaar later sluit de locatie aan de Bumerweg. Loonwerk wordt vanuit Kotten, en mechanisatie vanuit Huppel en Kotten gedaan.
In 1999 wordt Meerdink transport uit Kotten overgenomen. Hierdoor ontstaat de transporttak en vervolgens ook de tak afvalinzameling.
In 2003 worden de agrarische werkzaamheden voor een groot deel afgestoten en gaat BCS verder met mechanisatie, grondverzet en transport.
Vanaf 2008 wordt de mechanisatietak in Huppel afgestoten en gaat BCS alleen verder in Kotten. Het jaar daarop is er een directiewisseling, R. Schoppers wordt alleen directeur.
De heren Boeijink en Schoppers senior blijven medewerkers van BCS.

groepsfoto